Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. The query argument of wpdb::prepare() must have a placeholder. Se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 3.9.0.) in /customers/f/4/6/silvystrand.se/httpd.www/blogg/wp-includes/functions.php on line 3152 Notice: wpdb::prepare kallades felaktigt. The query does not contain the correct number of placeholders (0) for the number of arguments passed (1). Se Felsökning i WordPress för mer information. (Detta meddelande lades till i version 4.8.3.) in /customers/f/4/6/silvystrand.se/httpd.www/blogg/wp-includes/functions.php on line 3152

Simultankapacitet

Just nu har jag tio små fönster i statusraden på min dator. Vissa av dem har flera små fönster i sig i sin tur. Jag är nämligen väldigt bra på att göra många saker samtidigt.

Eller om man ska vara helt ärlig och en gnutta realistisk så görs de ju faktiskt inte helt samtidigt. Jag kanske istället borde säga att jag är väldigt bra på att börja göra väldigt många saker, men inte riktigt lika bra på att sluta göra dem.

Dagen började till exempel fullt överskådligt med Photoshop, en bildfil att jobba på och några mappar och lösa filer med referensmaterial.

Prydligt.

Men ge det några timmar så sitter man plötsligt där med ritprogram, bildmappar, en videokonverterare, ett fyrflikigt Firefox, tre Internet Explorerfönster, Notepad ++ med en massa kod i, en annan mapp med bilder till Madame Herr Donners hemsida och kommer ungefär då på att WordPress ju brukar ladda väldigt långsamt och behöver en omgång med den metaforiska skiftnyckeln.

(Det ska i teorin ladda snabbare nu.)

Samma princip kan möjligen också förklara varför mitt skrivbord alltid ser ut som ett bombnedslag, och varför jag har ett komplicerat förhållande till konceptet städning. Jag använder ju alltihop! (nästan) och flyttar man något innan det är avslutat så tenderar det att aldrig bli gjort.

För det är ju baksidan med att jonglera många bollar på samma gång – det blir väldigt lätt att tappa en eller två av bara farten och inte ens märka att de rullar iväg.

Men massa saker blir ändå oftast gjorda, i någon typ av kreativ oordning. Titta bara, jag har ju skrivit ett helt blogginlägg medan den där video konverterades och de där filerna med kod laddades upp!

Dags för lite fokus igen. Tillbaks till Photoshop!

This entry was posted in Bara Livet, När Jag Älskar Mitt Jobb and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Simultankapacitet

  1. Misch says:

    Heder åt dig, du kreativa dotter!! Det sägs ju att ett tomt skrivbord = ett tomt huvud och det kan man ju verkligen inte anklaga dig för…varken det ena eller det andra ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>